Nu lanserar vi VAKE organisk antifrost i färdigblandat utförande

Den färdigblandade antifrostvätskan innehåller endast odlad råvara och ersätter och är bättre än traditionella glykoler eller så kallade ”biologiskt nedbrytbara” petroleumbaserade produkter.

Från start erbjöd vi VAKE organisk antifrostvätska i koncentrerad form som nu kompletteras av två färdigblandade varianter för alla behov. Dels en variant som är frostsäker ner till -28ºC och expansionsfri ner till -70ºC. Samt den helt nya som är frostsäker till -13ºC och expansionsfri ner till -50ºC. Den senare är anpassad för Nederländerna där det är vanligt med antifrostvätska som klarar ungefär minus 10 grader.

Belship och Sail&Solar kommer gemensamt att lansera den färdigblandade antifrostvätskan och distribuera till alla butiker och proffs i deras nätverk under September.

 

VAKE organisk antifrostvätska skadar inte packningar eller toalett.

VAKE är gjord på endast biologisk material och även färgtillsatsen är utan kemikalier. Till skillnad från tratidionella petroeleumbaserade produkter så skadar inte VAKE packningar utan skyddar dem. Det gör t.ex att man äntligen kan frostskydda toaletter snabbt och enkelt.

Eftersom det inte finns någon form av glykol i vår antifrostvätska kan inte heller frätande syra bildas. I en glykol tillsätter man inhibitorer för att stoppa bildandet av syra men när vätska blir gammal så förbrukas inhibitorerna. De flesta vet hur dåliga packningarna blir i en toalett om man häller glykol i den. Vår antifrostvätska kommer aldrig bilda någon syra, tvärtom så fungerar den smörjande och skyddande för packningar och pumpar.

Vår antifrostvätska har blivit mycket populär bland branschproffs och den används med fördel där återvinning av vätska är svår. Avlopp, tankar, toalett, vattenburna värmesystem.
Eftersom produkten är av livsmedelsklassat ursprung är den helt säker för människor, husdjur och natur.